Friday, November 20, 2009

Καφές

Φρεσκοκομμένοι Αρωματικοί Καφέδες Φίλτρου















Απόλαύστε φρεσκοκομμένους
αρωματικούς καφέδες φίλτρου που κόβονται μπροστά σας. Κλασικά αρώματα όπως Φουντούκι, Καρύδα, Βανίλια, αλλά και ιδιαίτερα για τους λάτρεις του αρωματικού καφέ όπως Irish Cream, Μερέντα, Horchata, Μερέντα, Cinnamon Spices, French Caramel Creme, Hazelnut Rich-Golden Pralina, ''Παραδοσιακό Flavor'' ένα ιδιαίτερο άρωμα που έχει κερδίσει τους απαιτητηκούς λάτρεις, Cinnamon Hazelnut Creme, French Vanilla Creme αλλά και πολλά ακόμη αρώματα.

Φρεσκοκομμένος Ελληνικος Παραδοσιακός Καφές









Ο Ελληνικός Παραδοσιακός Kαφές είναι το σήμα κατατεθέν του καταστήματος μιας και η ποιότητα του είναι ασύγκριτη και ικανοποιεί τους παραδοσιακούς λάτρεις του Ελληνικού Καφε!
















Espresso & Καφέδες Φίλτρου από όλο τον κόσμο

Επίσης καφέδες Espresso αλέθονται για εσάς στην μηχανή κοπής καφέδων φίλτρου. Ακόμη ο κλασικός Καφές Φίλτρου διάφορων ποικιλιών (Γαλλικός, Γερμανικός, Κολομβίας, Βραζιλίας, Γουατεμάλας, Αιθιοπίας, Κένυα ΑΑ')

Η Premium Σοκολάτα είναι ένα απολαυστικό ρόφημα που πίνεται ζεστό αλλά και κρύο.

Συνδυάστε τον καφέ σας με τα κουλουράκια και βουτήματα ''Cookie Man'' στο ''Παραδοσιακο''.















H ιστορία του καφέ


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως ανακαλύφθηκε το μυστικό του καφέ και πως έγινε δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο;

Η ανακάλυψη του καφέ
Δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε ανακάλυψε ο άνθρωπος τις επιδράσεις του καφέ και παρασκεύασε το ρόφημα από κόκκινους καρπούς, αλλά υπάρχουν δύο εκδοχές σχετικά με την προέλευση του καφέ. Η πρώτη αναφέρεται σε έναν Άραβα γιατρό ονόματι Ραζές, ο οποίος τον αναφέρει σαν γιατρικό από το 900 μ.Χ. περίπου. Η δεύτερη ιστορία αφορά έναν Αιθίοπα γιδοβοσκό ονόματι Καλντί (περί το 300 μ.Χ.). Αν και κυκλοφορούν διαφορετικές εκδοχές, η ουσία παραμένει η ίδια.

Ο μύθος του Kaldi
Ο μύθος αφηγείται την ιστορία του Kaldi του γιδοβοσκού, ο οποίος έζησε στην Αιθιοπία περί το 300 μ.Χ. Ο Kaldi πρόσεξε ότι οι γίδες, αφού έφαγαν τους κόκκινους καρπούς ενός δέντρου, ήταν γεμάτες ζωντάνια και ενεργητικότητα μέχρι αργά το βράδυ. Δοκίμασε λοιπόν και ο ίδιος τους κόκκινους καρπούς και βίωσε τις ίδιες επιδράσεις. Ανέφερε την εμπειρία του στους μοναχούς ενός κοντινού μοναστηριού, οι οποίοι από τότε έτρωγαν τους καρπούς για να παραμένουν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια των νυκτερινών προσευχών τους. Τυχαία, ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να καβουρντίσουν τους κόκκους και να παρασκευάσουν από αυτούς ένα ρόφημα το οποίο όχι μόνο είχε τις ίδιες επιδράσεις, αλλά και καλύτερη γεύση.

Οι κόκκοι του καφέ και το ρόφημα που παρασκευάζεται από αυτούς, από τότε θεωρείτο τονωτικό πολυτελείας.

Ο καφές εξαπλώνεται στον κόσμο
Η πρώτη συστηματική καλλιέργεια του καφέ απαντάται στους κήπους της Υεμένης όπου καλλιεργείτο σε πεζούλες, και με τη βοήθεια των Ισλαμιστών προσκυνητών που επισκέπτονταν την Μέκκα και την Μεδίνα, η χρήση του καφέ εξαπλώθηκε στην Εγγύς Ανατολή. Αργότερα η καλλιέργειά του εξαπλώθηκε στην Αραβία και την Αίγυπτο, όπου το να πίνουν καφέ (ή "Κάχουα") έγινε γρήγορα καθημερινή συνήθεια.
Από τις αρχές του 17ου αιώνα, ο καφές έγινε γνωστός στην Ευρώπη και η δημοτικότητά του αυξήθηκε πολύ γρήγορα. Καφενεία ξεπετάχτηκαν παντού, ειδικά στην Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στις αρχές του 18ου αιώνα, οι Ολλανδοί διέδωσαν την καλλιέργεια του καφέ στην Ινδονησία. Οι Γάλλοι μετέφεραν λίγα δενδρύλλια στην Μαρτινίκα, ενώ οι Ισπανοί δημιούργησαν φυτείες στην Καραϊβική, την Κεντρική Αμερική και τη Βραζιλία.



No comments:

Post a Comment